15 July 2006

Google AdSense


Assalamualaikum kepada semua pembaca setia d3ly.blogspot,

Untuk pengetahuan semua kami sedang menjalani peperiksaan(doakan kejayaan kami) :p.

Sudah ramai yang meletakkan Google AdSense di website masing-masin kan?? Jadi tahukah anda apakah perkara yang akan membuatkan pihak Google blacklistkan anda untuk selama-lamanya??
Baiklah... jadi elakkan daripada melakukan perkara dibawah:

a)Klik di laman web sendiri

Ini kerana Google akan mengetahui siapakah yang mengclick. Dari alamat IP hinggalah maklumat akaun anda, mereka boleh mengesan aktiviti-aktiviti haram sedemikian dan anda tidak akan dapat duit itu :(.
Lebih malang lagi jika anda mahu mendaftar semula tidak diterima lagi. Anda telah di Blacklist

b)Menyuruh kawan mengklik di web anda.

Huhuhu... anda menyuruh kawan anda mengklik di laman web anda dan anda pula mengklik di laman web kawan anda itulah maksudnya. Google dapat mengesan walau apapun cara yang anda gunakan. Bagi yang sedang menggunakan taktik ini baik berhenti sebelum dikesan.. hehe.
Jadi lakukanlah dengan jujur.

Itulah sahaja pada hari ini sekian wassalam
P/s: Ade sesape tahu apakah lagi perkara yang perlu dielakkan menggunakan Google AdSense?? Dialu-alukan untuk memberi comments.

By : Labanon

14 comments:

hasrul said...

saya mendoakan kejayaan saudara.. buat betul² tau.. hehehe

Dr.Love said...

ya..ya tq Hasrul

camel said...

yo lee.....klau kito disconnect then connect balik kan ip kita bertukar...so whaddabout it?

Dr.Love said...

Hacker lagi orang boleh cari :p

Noorizam Shah said...

yer betul.. Sebenarnya ada keburukan kepada anda yang melakukan perbuatan ini.

Ini kerana setiap apa yang anda lakukan itu sebenarnya boleh mendatangkan banyak masalah kepada orang lain.

Oleh itu, kita sebagai rakyat Malaysia perlulah menjaga etika dengan betul.

Jangan kerana kerbau seekor membawa lumpur habis semua terpalit semua orang.

Jika anda menggunakan google adsense sebagai sumber pendapatan sampingan, lakukanlah dengan betul dan penuh beretika. Jangan sampai Malaysia di senarai hitamkan dari menyertai program google adsense.

G-kin said...

Ha'ah... hari tu Clickbank dah ban Malaysia... ni sebab penipuan melampau-lampau la ni. Sesaper buat ni kene mintak maaf ngan kesemua usahawan internet yang kene reject apply google adsense

uzailun said...

Mujur mung oyak.

Dr.Love said...

Wahh... betulker?? HUhu tq all kerana menambah maklumat. Itulah yang kita mahu sentiasa berkongsi ilmu untuk kemajuan rakyat MALAYSIA :P.. MERDEKA... hehe

Robotys said...

To camel:
Diorang (google) bukan sajer tgk IP, tapi kadar kenaikan CTR (click through rate) yang tetiba meningkat tanpa ada sebab2 tertentu ataupun kadar kenaikan CTR yang tak logik. Lagipun tak berbaloi wat fraud nih sebab walaupun anda lepas sekali, tapi kalau sekali anda di ban: SELAMANYA ANDA DI BAN!

"Never kill a golden goose for its golden eggs" :)

Dr.Love said...

Wah.. tq robotys kerana membantu.. :p

camel said...

oh thanx for the info :)

Anonymous said...

yo la...jago namo baik Malaysia!!
kita org Timur...Muslim lagi...aku ader blog jugak...tp aku copy kt free content sites je...belum ader idea nk tulis aper???

adsensesecret4u.blogspot.com

Anonymous said...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»

Anonymous said...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»